Demontabele koelcellen

Een koelcel die simpel kan worden opgebouwd en gedemonteerd? Dat kan met de koelcellen van het merk POLY-Systems. Deze koelcellen zijn overal op te bouwen in bijna elke gewenste grootte. Dit kan van een kleine compacte koelcel tot een hele grote koelruimte. Voor elke ruimte een geschikte koelcel U wil graag een koelcel voor uw […]

Lees meer

Koelcel kopen

De producten en diensten die een bedrijf aanbiedt, zijn per organisatie anders. Dit gegeven heeft ook invloed op de ondersteunende apparaten die het bedrijf nodig heeft en dus ook op uw koelcellen en vriescellen. Zoals in het artikel over Viessmann koelcellen al werd besproken, heeft ieder merk en iedere uitvoering van een koelcel of vriescel […]

Lees meer

Opgesloten in een koelcel, wat moet je doen?

Op 11 januari 2016 kopten de kranten met het volgende nieuws: Personeel Emté door overvallers opgesloten in koelcel Personeelsleden van Emté supermarkt in Overijsselse Rijssen zijn zich maandagavond wild geschrokken. Gewapende overvallers sloten de medewerkers op in een koelcel. Volgens de politie zou het gaan om twee daders. Het zal je toch maar overkomen dat […]

Lees meer

Koudemiddelen

Een koelcel of vriescel wordt koud gemaakt met behulp van een warmtepomp en koudemiddel. Het koudemiddel is een stof die wordt gebruikt voor het transporteren van warmte. Afhankelijk van hun drukafhankelijke kookpunt wordt een juist koudemiddel bepaald. Vroeger werden er koudemiddelen gebruikt die erg slecht waren voor het milieu. Tegenwoordig zijn er koudemiddelen ontwikkeld die […]

Lees meer

Koeltechniek door de jaren heen

Koeltechniek wordt al heel wat jaren toegepast en is niks anders dan het koud houden van een ruimte, voorwerp of stof door middel van technische oplossingen. Er wordt warmte onttrokken aan de koelruimte, die ergens anders weer wordt afgegeven. Geschiedenis van de koeltechniek Al ruim 3000 jaar geleden werd er gebruik gemaakt van natuurlijke ijsblokken […]

Lees meer

Isocab en Isobar samen verder als Isomasters

De bekende merken in de markt van koudetechniek en koeltechnische installaties Isocab en Isobar, gingen twee jaar geleden al een joint venture aan. In januari is besloten om ook samen verder te gaan onder de naam Isomasters. Joint venture Toen de beide merken in november 2016 hun joint venture aankondigden, kwam de focus te liggen […]

Lees meer

Koelcelpanelen per merk

Een koelcel wordt opgebouwd met behulp van koelcelpanelen. Deze panelen zorgen er, samen met de deur, voor dat de koude lucht zoveel mogelijk binnen blijft en er zo weinig mogelijk energieverspilling plaats vindt. In de loop der jaren zijn de materialen voor de panelen veranderd en is het isolerend vermogen van de panelen steeds beter […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Visboer

Vis moet goed gekoeld worden om de vis vers te houden en deze ook te kunnen garanderen aan de klant. Verse onbewerkte vis moet worden gekoeld tussen de 0℃ en de 4℃. Deze temperatuur komt overeen met dat van smeltend ijs. Bewerkte vis moet bewaard worden op een temperatuur van maximaal 7 ℃.

Lees meer

Merk uitgelicht: POLY systems

De koelcellen en vriescellen van POLY-systems zijn demontabele cellen die overal op maat kunnen worden opgebouwd. Ze zijn eenvoudig te demonteren en elders weer terug op te bouwen of uit te breiden. De koel- en vriescellen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, van klein tot zeer groot. Ook afwijkende vormen zijn verkrijgbaar, waardoor een POLY-cel bijna […]

Lees meer

Koelkast voor horeca

Horecaondernemingen hebben koeltechniek nodig om hun waar fris voor te kunnen schotelen aan hun klanten. Veel horecaondernemingen hebben hier een koelcel voor. Een koelcel voor de horeca kan veel voorraad koud houden en opslaan. In sommige situaties is het fijn om naast de koelcel nog een kleinere koelinstallatie te hebben om de snellopende producten te bewaren. […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Groenten en fruithandel

Koelcellen worden in veel verschillende branches gebruikt voor verschillende toepassingen. Het is belangrijk dat een koelcel dus passend is bij het product dat gekoeld dient te worden. Koelcel Vink kan voor veel verschillende toepassingen een koelcel op maat bieden. Wij hebben veel ervaring in de verschillende branches en adviseren u dan ook graag voor de […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Groothandel

Bij eerdere artikelen uit de rubriek ‘Branche uitgelicht’ ging het in veel situaties om een relatief kleine koelbehoefte. Voor slagers, restaurants en ander retailers is het belangrijk dat de koelcel praktisch is en binnen de kostbare ruimte past. De branche waar in dit artikel aandacht aan wordt gegeven heeft in dat opzicht andere wensen. Een […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Uitvaartcentra

In uitvaartcentra is een praktische en functionele koelcel vaak onmisbaar. Vanwege uiteenlopende redenen is het nodig dat overledenen een of meerdere dagen op een gekoelde plek moeten blijven. Soms kan dat in het ziekenhuis, maar vaak gebeurt dat ook in een uitvaartcentrum. Naast de beschikbare ruimte moeten de werknemers op een respectvolle wijze kunnen werken en […]

Lees meer

Hoe blijft een koelcel koud?

Koelcellen en vriescellen zijn voor veel organisaties onmisbaar in de dienstverlening. Bloemenveilingen gebruiken koelcellen om de groei van de bloemen te vertragen, slagers houden hun vlees goed en de horeca houdt producten van diverse aard in de koelcel om hun klanten een zo compleet mogelijk aanbod te presenteren. Maar hoe blijft een koelcel nu koud zonder […]

Lees meer

Maatwerk koeltechniek bij Koelcel Vink

Met bijna 30 jaar ervaring in de koeltechniek, biedt Evert Vink een brede ervaring mee als u op zoek bent naar een nieuwe koelinstallatie. In diverse branches kan Koelcel Vink u verder helpen met onderhoud en vernieuwing van de koeltechnische installaties. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Meer […]

Lees meer

Vriescel op maat

In het vorige artikel op deze website werd al kort ingegaan op het belang van het efficiënt inrichten van restaurants. Ruimte in een restaurant is namelijk kostbaar. Tegelijk is het belangrijk om voldoende voorraad aan te houden en dat deze voorraad kwalitatief geconserveerd kan worden. Het is daarom belangrijk er ruimte wordt vrijgemaakt voor een vriescel […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Restaurants

Het succes van restaurants hangt voor een groot gedeelte af van de versheid van de groenten, vlees en andere ingrediënten. Hiervoor is een goede betrouwbare leverancier belangrijk, maar ook de conservering bij uw eigen restaurant is heel erg belangrijk. Een goede koelcel en vriescel zijn hierbij onmisbaar. Lees in dit artikel meer over koelcellen voor […]

Lees meer

Branche uitgelicht: slagers

Een slager is een eeuwenoud ambachtsberoep en betreft de beroepsmatige voorbereiding van vlees dat bestemd is voor de doorverkoop of verkoop aan de consument. Binnen deze branche van vleesverwerking is het koelen in invriezen van vlees een cruciaal onderdeel. Een goede koelcel kopen is essentieel om uiteindelijke de houdbaarheid en natuurlijk de kwaliteit te kunnen […]

Lees meer

Branche uitgelicht: Bloemenhandel

Koelcellen worden in verschillende branches gebruikt. De verwachtingen en eisen van een koelcel lopen tussen deze branches fors uiteen. Koelcel Vink kan voor de meeste toepassingen een oplossing op maat bieden. Op basis van ervaring in de verschillende branches kunnen we een advies uitbrengen voor uw organisatie. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden […]

Lees meer

Koelcel indeling

Koelcellen zijn voor veel bedrijven een noodzakelijk goed. Ze zorgen ervoor dat de voedingsmiddelen geconserveerd blijven, maar verder kost het vooral veel energie om de koelcel draaidend te houden. Toch blijft een koelcel onmisbaar voor veel organisaties. Met name horeca bedrijven. In dit artikel zoomen we wat verder in op het belang van een goed […]

Lees meer

Goede ventilatie in de koelcel

Het behouden van kwaliteit van producten is de voornaamste reden om een koelcel of vriescel te gebruiken. Om deze kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat de temperatuur constant is en dat de temperatuur in de hele koelcel hetzelfde is. In dit artikel kijken we naar de manier waarop dit bereikt kant worden en hoe […]

Lees meer

Koelcel efficiënt gebruiken op warme dagen

Vrijwel iedere horecaonderneming heeft er mee te maken tijdens de zomer; de terrassen zitten vol en de medewerkers lopen de deur van de koelcel plat om aan de vraag te voldoen. Gevolg is dat de koelcel veel temperatuur verliest en de motor van de koelcel het zwaar te voorduren krijgt. In het ergste geval kan […]

Lees meer

Verdamper van een koelcel

Een Split-koelsysteem bestaat uit een verdamper aan de binnenzijde van de koelcel en een motor aan de buitenzijde. De verdamper koelt de cel door een proces dat plaatsvindt in de unit. Hoe werkt dit koelingsproces bij een koelcel en waarom mogen alleen STEK-gecertificeerde professionals aan de slag met koelcellen en vriescellen? Dat wordt in deze […]

Lees meer

Mogelijkheden voor deuren in koelcellen

Van de verschillende onderdelen binnen een koelcel wordt de deur het meest gebruikt. Door het (veelvoudige) gebruik van de deur van een vriescel of koelcel, gaat door deze deur ook de meeste energie verloren. Het is daarom belangrijk dat u bij aankoop van een nieuwe koelcel de juiste koelceldeur koopt. Op die manier maakt u […]

Lees meer

Weinig energieverlies door innovatieve koelcelwanden

Wanneer er weinig kou verloren gaat uit een koel-, of vriescel, dan hoeft de motor van de koelcel weinig inspanningen te leveren. Op die manier blijven de energiekosten van de koelcel beperkt. Evert Vink koel & meer werkt daarom met merken die innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Op die manier worden de energiekosten […]

Lees meer

Een koelcel die voldoet aan de hygiënecode

Vanaf 1 april 2016 geldt er een nieuwe hygiënecode voor de horeca. Dit betekent dat er voor iedere horecaondernemer aspecten kunnen veranderen met betrekking tot de voedselveiligheid. Dit kan ook gevolgen hebben voor de inrichting van uw koelcel. Wat is de hygiënecode? De hygiënecode voor de horeca is ingesteld door overheden en is een afgeleide […]

Lees meer

STEK-certificering

Om het milieu te beschermen hebben verschillende overheden de handen ineengeslagen om een F-gassen verordening in te stellen. Deze verordening stelt eisen aan de periodieke controle en het onderhoud van koelcellen. Bovendien mag dit onderhoud alleen worden uitgevoerd door koeltechniek professionals met een STEK-certificering. Wat houdt een dergelijke STEK-certificering in en waarom zijn de F-gassen […]

Lees meer

Brandveiligheid van koelcellen

De koelcellen die bij Koelcel Vink worden aangeboden zijn vernieuwend, duurzaam en betrouwbaar. Dit laatste houdt in dat u kunt verwachten dat de koelcellen 24 uur per dag functioneren, maar betekent ook dat de cellen voldoen aan de veiligheidseisen die gesteld worden. Brandveiligheid is hierbij een belangrijk aspect. In dit blogartikel wijden we hier specifieke […]

Lees meer

Betrouwbare motor voor uw koelcel

De atmosfeer in de koelcel wordt echter op niveau gebracht door de motor in de koelcel. In dit artikel wordt daarom kort ingegaan op het belang van de motor van de koelcel en het onderhouden van deze motor. In een volgend artikel wordt aandacht besteed aan de panelen van een koelcel. Koelcel motor koelcel kiezen Wanneer […]

Lees meer

Mogelijkheden koelcel onderhoud

In een eerder artikel werd al in gegaan op het onderhoud en de reparatie van koel- en vriescellen. In dit artikel worden de diensten van Koelcel Vink verder toegelicht met betrekking tot het onderhoud en de reparatie van koelcellen en vriescellen. Volledige ontzorging Koelcel Vink streeft er naar om haar klanten volledig te ontzorgen als […]

Lees meer

Gepersonaliseerde koelcel

In eerdere artikelen werd al aandacht besteed aan koel- en vriescellen op maat. Niet iedere horecagelegenheid heeft namelijk de ruimte voor standaard koelcellen. In dergelijke gevallen kan een koelcel op maat uitkomst bieden. Toch zijn er bij Koelcel Vink nog meer mogelijkheden om uw koelcel te personaliseren. Wanneer u bijvoorbeeld een koelcel heeft die op […]

Lees meer

Vriescel voor horeca

Het succes van een horecaonderneming valt of staat met de kwaliteit van de producten die worden geserveerd. Verse producten spelen hierin een belangrijke rol, maar niet ieder product kan iedere dag vers aangeleverd worden. Daarom is het belangrijk dat de producent die enige tijd niet gebruikt worden, goed geconserveerd worden. Eerder werd op de website […]

Lees meer

IJsvorming in de koelcel verwijderen en voorkomen

Als u gebruik maakt van een koelcel en er treedt ijsvorming op rondom de wanden van de cel, dan kan dat er op wijzen dat er onderhoud nodig is aan uw koelcel. Een kleine hoeveelheid rijp om het koelelement heen hoeft niet direct zorgwekkend te zijn, maar als er zich echt ijs gaat vormen op […]

Lees meer

Rekstelling in uw koelcel

Volgens de hygiënecode voor de horeca moet grondstoffen en producten vrij van vloer en wanden worden opgeslagen (art. 3.2). Op die manier probeert het bedrijfschap Horeca en Catering de hygiëne in de horeca te waarborgen. De vloer en wanden zijn immers de eerste delen die vies worden bij het gebruik van een koel- of vriescel. In […]

Lees meer

Duurzaam koelen

Voor u als ondernemer is niet alleen de kwaliteit van een koel- of vriescel belangrijk. Naast de kwaliteit van koelen is het immers belangrijk dat uw koeltechnische apparatuur energiezuinig is en een lange levensduur heeft. Evert Vink koel en meer neemt u in dit artikel mee in de aspecten die een rol spelen bij de […]

Lees meer

Isolerende panelen voor koelcel

De motor zorgt dat er koude lucht in de koelcel geblazen wordt. Deze koele lucht zorgt er voor dat de producten in de koelcel op de juiste temperatuur blijven en de kwaliteit daarmee gewaarborgd blijft. De koude lucht kan echter alleen in de koelcel blijven als de ruimte goed is afgesloten. Met behulp van de […]

Lees meer

Een koelcel op maat dankzij koelcelpanelen en deur

In een eerder artikel op de website van Evert Vink koel en meer, is al eens toegelicht hoe wij een koelcel op maat voor u maken. In dit artikel gaan we dieper in op het realiseren van een koelcel op maat, door in te zoomen op de koelcel panelen. Specifiek gaan we in op de […]

Lees meer

Vriescel kopen: waar moet u op letten?

Een vriescel kopen, hoe doet u dat? In de meest recente blogartikelen op de website van Evert Vink Koel & Meer wordt in de meeste gevallen gerefereerd aan producten en merken van koelcellen. Een koelcel is in de basis echter niet veel anders dan een vriescel. Dit blogartikel gaat daarom iets dieper in op de specificaties en […]

Lees meer

Koelcel voor horeca

Als eigenaar of manager van een horeca gelegenheid is het van groot belang dat u de beschikking heeft over betrouwbare koeltechniek. Voor een restaurant of café wordt een groot deel van de waarde van het bedrijf immers gedragen door de kwaliteit van het voedsel. In dit artikel werpen we daarom eens een blik op de […]

Lees meer

Koelcel onderhoud en reparatie

Voor de continuïteit van uw organisatie is het van groot belang dat uw koel- of vriescel niet zomaar uitvalt. Bij het aankoopproces van een koeltechnisch product adviseert Evert Vink u dan ook graag over de te leveren prestaties. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat een koelcel of vriescel uitvalt. In dat soort gevallen helpt Evert […]

Lees meer

Merk onder de loep: Isocab koeltechniek

Als specialist in koeltechniek is Evert Vink dag in dag uit bezig met verschillende soorten koelcellen. Gedurende deze werkzaamheden komt hij verschillende merken koel- en vriescellen tegen. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. In de rubriek ‘Merk onder de loep’ nemen we u graag mee in de kenmerken van een bepaald merk. […]

Lees meer

Merk onder de loep: Isobar koel & vriescel

Als koeltechniek specialist is Evert Vink iedere dag bezig met verschillende merken koelcellen en vriescellen. Ieder merk heeft hierin zijn eigen voor- en nadelen. In de rubriek ‘Merk onder de loep’ nemen we u graag mee in de specifieke kenmerken van de koelcellen en vriescellen van een bepaald merk. In dit artikel kijken we daarin […]

Lees meer

Merk onder de loep: Viessmann

Als specialist in de koeltechniek is Evert Vink dagelijks bezig met verschillende koelcellen en vriescellen. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel nemen we het topmerk Viessmann onder de loep en kijken we naar de karakteristieken en eigenschappen van de producten van dit Duitse merk. Betrouwbare kwaliteit Als u kiest voor […]

Lees meer

Koelcel op maat

Naast de ervaring van Evert Vink koel & meer, biedt het bedrijf ook flexibiliteit en een persoonlijke aanpak. Aan de hand van deze eigenschappen kan Evert Vink koel & meer u helpen bij een koelcel kopen op maat en het leveren van een koelcel op maat. Een koelcel op maat is in sommige omstandigheden namelijk […]

Lees meer

Koelcel onderdelen voor een koelcel op maat

Een koelcel is een verrijking van je onderneming of je woning. Daarnaast is een koelcel vaak verplicht wanneer je met voedingswaren werkt. De aanschaf van een koelcel is een grote beslissing en daarom is het begrijpelijk wanneer u alle opties overweegt. Een op maat gemaakte koelcel kunt u precies inrichten naar uw wensen. Een bloemenzaak […]

Lees meer

Branches

Koel-en vriestechnische installaties worden ingezet in uiteenlopende branches. Bij Koelcel Vink bedienen we klanten in veel van deze branches. Per branche is de koelbehoefte verschillend. De beschikbare grootte en de intensiviteit waarmee de koelcellen gebruikt worden, verschillen veel per branche. We geven u graag advies over uw persoonlijke situatie, maar bieden op de website ook […]

Lees meer