Merk onder de loep: Viessmann

Als specialist in de koeltechniek is Evert Vink dagelijks bezig met verschillende koelcellen en vriescellen. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel nemen we het topmerk Viessmann onder de loep en kijken we naar de karakteristieken en eigenschappen van de producten van dit Duitse merk.

Betrouwbare kwaliteit

Als u kiest voor een Viessmann vrieshuis dan kiest u voor betrouwbare kwaliteit. Viessmann is een wereldwijde organisatie waarin ongeveer 100 jaar ervaring leidt tot producten die geschaard kunnen worden onder de absolute top in de koeltechniek. Een Viessmann vrieshuis- of koelcel kom je in veel verschillende landen tegen. Het merk zet de toon op het gebied van koeltechniek en staat bekend om de uitstekende kwaliteit. Deze betrouwbare kwaliteit krijgt vorm door een lange levensduur en een efficiënte manier van koelen, maar ook door een kwalitatieve afwerking van de koel- of vriescel. Zo wordt er standaard gebruik gemaakt van een roestvrijstalen vloer en wordt de binnen- en buitenkant afgewerkt met een speciale coating die ervoor zorgt dat bacteriën zich minder makkelijk aan de koelcel kunnen hechten. Dankzij deze coating voldoen de koel- en vriescellen van Viessmann dan ook aan de strengste hygiënische eisen.

De efficiëntie van zowel de koel- als vriescellen van Viessmann wordt gerealiseerd door gebruik te maken van kwalitatieve sandwich panelen. Deze panelen zijn aan de buitenkant robuust en aan de binnenkant gevuld met een speciale soort PUR. Deze PUR scheidt het klimaat aan de binnenkant van de koelcel, van het klimaat aan de buitenzijde.

Flexibiliteit

Naast de betrouwbaarheid van de producten van Viessmann, is het Duitse bedrijf er in geslaagd om de koel- en vriescellen gemakkelijk schaalbaar te houden. De panelen van de koelcellen kunnen namelijk steeds per 10 centimeter vergroot worden. Dit betekent dat u als horeca eigenaar een Viessmann vriescel of Viessmann koelcel kunt kopen die precies past in de ruimte die u voor ogen heeft. Evert Vink denkt bij de realisatie van een koelcel op maat graag met u mee in de mogelijkheden die er voor u liggen.

Extra mogelijkheden Viessmann koelcellen

De Viessmann koelcellen die Koelcel Vink verkoopt kunnen uitgerust worden met extra hygiëne en efficiëntie mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een magnetische rand aan de deurpost en een bacteriële coating. Daarnaast kan bij de aankoop van een koelcel, de koelcel ook uitgerust worden met stellingen of schappen zodat alles van de vloer gehouden kan worden. Dit is vooral fijn in de horeca. Wanneer de deuren van de koelcel vaak openstaat, dan kan het ook aan te raden zijn om de deur uit te rusten met flappen die het energieverlies beperken. Dit is vooral handig in de groothandel.

De voordelen op een rij

  • Feilloze afwerking van uw koelcel. Dit zorgt niet alleen voor een verzorgde aanblik van de koelcel, maar verhoogt ook de efficiëntie en hygiëne van de koelcel. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de deurpost wordt afgewerkt met een rand van magnetische rubber, waardoor u zelf de deur niet helemaal hoeft te sluiten, maar de deur wel volledig wordt gesloten.
  • Mogelijkheid tot ingebouwde klimaatcontrole en lichtschakelaar
  • De producten van Viessmann worden standaard geleverd met een RVS vloer
  • Flexibiliteit gegarandeerd dankzij het feit dat de panelen te vergroten zijn per 10 centimeter

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een vriescel of koelcel van Viessmann, dan helpt Evert Vink u graag verder met het juiste advies voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Onderhouden Viessmann koelcel

Naast de aanschaf van een koelcel, kunt u bij Vink koel & meer ook terecht voor het onderhoud van de koelcel. Als ondernemer wilt u altijd kunnen beschikken over de koelinstallatie om zo uw producten vers te houden en uw klanten te kunnen bedienen. Een koelcel of vriescel mag dan ook niet zomaar uitvallen. Door gebruik en leeftijd kan het echter voorkomen dat ook een Viessmann koelinstallatie defect raakt. Voorkom dit door een onderhoudscontract af te sluiten. We onderhouden de koelcel regelmatig en controleren of alles nog in orde is. Bekijk voor meer informatie de pagina service en onderhoud.

Praktische informatie Viessmann koeling

  • Oprichting in 1917
  • 11.500 medewerkers
  • 22 productievestigingen in 11 landen
  • 120 verkoopvestigingen
  • Internationaal bedrijf, Duitse oorsprong
  • Richt zich niet alleen op koel-vriescellen, maar met name op verwarmingsinstallaties

Interesse? Neem contact met ons op.