Een vriescel kopen, hoe doet u dat? In de meest recente blogartikelen op de website van Evert Vink Koel & Meer wordt in de meeste gevallen gerefereerd aan producten en merken van koelcellen. Een koelcel is in de basis echter niet veel anders dan een vriescel. Dit blogartikel gaat daarom iets dieper in op de specificaties en eisen van vriescellen. Heeft u direct al vragen over een (specifieke) koelcel of vriescel? Neem dan contact met ons op. We helpen u met onze kennis graag bij het proces een vriescel kopen!

Vriescel kopen van hoogwaardige kwaliteit

Hoewel de koelbehoefte van iedere organisatie anders is, is de kwaliteit van een vriescel te allen tijde belangrijk. U wilt immers kunnen vertrouwen op het vrieshuis. Of u verantwoordelijk bent voor het proviand van een schip dat zich bevindt op internationale wateren, of juist voor een horeca-onderneming waar dagelijks tientallen klanten verwachten dat u de lekkerste delicatessen op tafel serveert, u wilt altijd beschikken over de meest verse producten. Evert Vink koel & meer helpt u daarom bij de aankoop van de juiste diepvriescel. Hierbij wordt niet alleen gelet op de betrouwbaarheid van de vriescel, maar ook op onder andere:

  • De unieke koelbehoefte van uw organisatie
  • Het energieverbruik van de vriescel
  • De kwaliteit van de vriescel
  • Benodigde onderhoud

Vriescel kopen: welk materiaal?

Een vriescel bestaat uit dezelfde isolerende sandwichpanelen als een koelcel en worden afgewerkt met koelceldeur. De koelcelmotor die wordt bevestigd bepaalt de temperatuur van de cel. Afhankelijk van het gebruik, kunnen de juiste onderdelen voor u worden bepaald. Neem vrijblijvend contact op met Koelcelvink voor advies omtrent de juiste vriescel voor uw branche, passend bij uw werkzaamheden.

Vriescel kopen: welke merken?

Evert Vink werkt met verschillende soorten merken met betrekking tot de vriescellen. De merken van deze vriescellen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en toch zitten er verschillen tussen de merken. Evert Vink zal u bij de aankoop van uw vriescel adviseren op basis van uw wensen, zodat u een vriescel kunt kopen die afgestemd is op uw wensen. Vooruitlopend op het persoonlijke advies kunnen we hier alvast een korte introductie geven op de belangrijkste merken die we voeren in het assortiment:

Isobar cel kopen

Isobar is een Belgisch merk dat veel verschillende koeloplossingen biedt. Zo biedt het merk niet alleen betrouwbare koel- en vriescellen, maar ook all-in-one koelcellen en kleinschalige koelkasten voor de horeca. Door de ervaring in de koelsector is Isobar in staat om hoogwaardige vriescellen te leveren. Bovendien is het mogelijk om de koelcellen modulair op te bouwen. Isobar wordt vooral veel ingezet als er een relatief kleine koelbehoefte is. De meeste Isobar vriescellen zijn dan ook kleiner dan 16m2. Voor veel horeca bedrijven is dit overigens voldoende voor een vriescel.

Isocab vriescel

Net als Isobar is Isocab een Belgisch merk. Isocab heeft naast betrouwbare panelen voor koelcellen, ook een breed scala aan deuren. Dit maakt het mogelijk om tot koel- en vriescellen te komen die heel handig zijn in gebruik. Wanneer u als bedrijf de vriescel veel gebruikt, dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om een pendeldeur te integreren in plaats van een draaideur. Dit heeft wel gevolgen voor de zuinigheid van de koelcel. Evert Vink adviseert u hier graag verder over om zo tot het juiste product te komen voor uw horecaonderneming of uw bedrijf. Isocab vriescellen staan bekend om hun goede prijs/kwaliteit verhouding. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden, of bekijk meer over het merk Isocab en Isocab vriescellen.

Viessmann cellen

Viessmann is een internationaal bedrijf dat zeer actief is in Nederland. Het merk is gespecialiseerd in koeltechniek, maar ook in warmtetechniek en industriële systemen. Door deze veelzijdigheid weet het merk de belangrijkste aspecten van de branches met elkaar te vergelijken en zo te vernieuwen binnen iedere branche. Daardoor staat Viessmann bekend om haar flexibiliteit. Daarnaast is door de mogelijkheid om de vriescellen modulair op te bouwen, het voor ieder bedrijf mogelijk om een passende vriescel te kopen. Bekijk meer over Viessmann.

Vriescel kopen: welke rekstellingen?

Niet alleen voor de vriescel zelf, maar ook voor bijpassende rekstellingen kunt u bij Koelcel Vink terecht. Een vriescel wordt bijvoorbeeld veel gemakkelijker en handiger in gebruik door er rekstellingen in te plaatsen. Het gebruik van rekstellingen in uw vriescel of koelcel heeft veel voordelen:

  • Een rekstelling zorgt voor een overzichtelijk ingedeelde vriescel waarin u uw producten snel terugvindt. Hierdoor gebruikt u de vriescel energie-efficiënt, want als u producten snel terugvindt, hoeft de vriesceldeur korter open te blijven. De vriescel warmt hierdoor minder op.
  • Het gebruik van de ruimte in een vriescel is optimaal als u een of meerdere rekstellingen in de vriescel plaatst. Alle beschikbare ruimte, ook de ruimte bovenin, wordt met rekstellingen optimaal en efficiënt benut.
  • Een rekstelling voor in uw vriescel is onmisbaar in sommige branches, bijvoorbeeld in de horeca. De hygiënecode voor de horeca schrijft namelijk voor dat ingrediënten vrij van de vloer en wanden dienen te worden opgeslagen. Met de rekstellingen realiseert u eenvoudig een dergelijke vorm van opslag die in overeenstemming is met de hygiënecode voor de horeca.
  • De legborden of roosters van de stellingen zijn modulair, verplaatsbaar en in verschillende opstellingen te gebruiken.
  • De stellingen zijn gemaakt van rvs. Rvs is een duurzaam en stevig materiaal dat niet zal oxideren en dus op uw verse producten niet kan aantasten. Tevens is rvs zeer gemakkelijk schoon te houden. De platen in de rekstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, onder andere in rvs en in kunststof.

Duurzame vriescel kopen

Als u een vriescel of koelcel wilt kopen, is het niet alleen belangrijk dat de aanschafprijs binnen het budget is, maar ook dat u bij de aankoop al rekening houdt met het energieverbruik van de vriescel of koelcel. De energiekosten drukken namelijk ook op de begroting. Als professioneel koeltechniekbedrijf bieden wij alleen merken vriescellen en koelcellen aan die blijvend investeren in het doorontwikkelen van hun producten. Dit betekent dat de vriescellen steeds beter geïsoleerd worden en dat de energiekosten zo laag mogelijk gehouden worden.

Verder kunnen we er, door goede inventarisatie van uw wensen, ook voor zorgen dat er geen onnodige energie verloren gaat bij het gebruik van uw koelcel of vriescel. Een koelcel of vriescel in de horeca wordt bijvoorbeeld zeer regelmatig en intensief gebruikt, omdat er in elke horeca gelegenheid aan de lopende band gerechten worden bereid van verse ingrediënten. Die verse ingrediënten liggen in de vriescel, die dus doorlopend geopend en gesloten wordt. Het is daarom zaak rekening te houden met het gebruik van een vriescel: in de horeca is dit gebruik immers heel anders dan in bijvoorbeeld een groothandel die langdurig producten vers wil opslaan.

Door eerst na te gaan hoe het gebruik van uw vriescel eruit zal zien alvorens tot een vriescel kopen over te gaan, kunnen wij u adviseren over de beste vriescel voor uw situatie. Zo kunnen wij ook de deuren van de vriescel inrichten op uw voorgenomen gebruik. Hierbij kijken we ook naar het gebruiksgemak van de vriescel. Bij veelvoudig gebruik zullen we eerder adviseren om een deur te gebruiken die wat lichter is, terwijl we bij een vriescel die dagenlang dicht kan blijven zitten, we een zware (beter geïsoleerde) deur adviseren. Zo blijft zoveel mogelijk energie behouden en warmt de vriescel zo min mogelijk op!

Een vriescel kopen op basis van uw behoefte

Wanneer u als ondernemer of manager op zoek bent naar een geschikte vriescel voor uw organisatie, dan kan het voorkomen dat u een vriescel nodig heeft, of wil, die niet geheel standaard is. Op dat moment is het nodig om een vriescel op maat te maken. De meeste merken waar Evert Vink mee werkt houden hier rekening mee en stellen panelen beschikbaar die modulair opgebouwd kunnen worden. Op die manier kunt u een vriescel creëren die exact aansluit op uw behoeften.

Meer informatie over vriescellen kopen bij Evert Vink

In dit bericht wordt geen specifiek onderscheid gemaakt tussen vriescellen voor de horeca en in diepvriescellen voor andere doeleinden. Mocht u wel op zoek zijn naar dit onderscheid, neem dan gerust contact op met ons. Ook voor andere vragen omtrent een vriescel kopen bent u uiteraard van harte welkom, door onze jarenlange ervaring in het vakgebied kunnen wij u altijd helpen.

In plaats van een vriescel een koelcel kopen? Kijk dan op de pagina ‘koelcel kopen‘.