Koelcel bloemenhandel

Conserveren van de bloemen

Om de levensduur van bloemen te verlengen is het belangrijk dat de bloemen koel gehouden worden. Tegelijkertijd moet de gezondheid van de bloemen wel op peil blijven. Daarom is het belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Dit is zowel belangrijk bij de groothandel als bij de bloemenwinkel. Daarnaast is het belangrijk er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt kan worden van de koelcel. Dit is in iedere branche het geval, maar om dit voor bloemen te kunnen doen is vaak een ruime koelcel nodig die geen rekken heeft. Het koelen van bloemen kan op twee manieren:
 

  • Met behulp van een vacuümkoeler
    Een vacuümkoeler zorgt ervoor dat de zuurstofconcentratie in de bloem verlaagd wordt en daarmee treedt het verval minder snel in.
  • Met een precooler
    Een precooler houdt de temperatuur en luchtvochtigheid in de koelcel op peil, maar zuigt de ruimte niet vacuüm.

Koelcel kopen voor een bloemenhandel

Koelcel Vink kan u een oplossing bieden als u een koelcel wilt kopen voor uw bloemenhandel. Dit kan voor een bloemenwinkel zijn, maar ook voor een tussenhandel. We bieden hierin met name koelcellen die koelen volgens de hierboven precool-methode. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de koelcel kunnen we een koelcel voor u maken die exact aan uw wensen voldoet. Zo kunnen we een koelcel op maat maken voor winkels waarin slechts een- tot twee keer per dagdeel de koelcel open hoeft en er kleine hoeveelheden uit de koelcel gehaald hoeven te worden. Maar kunnen we ook een oplossing bieden als u regelmatiger de koelcel bezoekt en als het dan gaat om het in- en uitladen van grotere hoeveelheden bloemen.

Bij het kopen van een juiste koelcel geven we advies over de grootte van de koelcel en de koelcapaciteit. Dit zal voor bloemen anders zijn dan voor een koelcel in de horeca. Bovendien zullen we op basis van de intensiteit van het gebruik ook advies geven over de manier waarop de deur gesloten kan worden. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen met een koelcel voor bloemen? Neem dan vrijblijvend contact op, of vraag een offerte aan.

Interesse? Neem contact met ons op.

Contactformulier