Een koelcel is een verrijking van je onderneming of je woning. Daarnaast is een koelcel vaak verplicht wanneer je met voedingswaren werkt. De aanschaf van een koelcel is een grote beslissing en daarom is het begrijpelijk wanneer u alle opties overweegt. Een op maat gemaakte koelcel kunt u precies inrichten naar uw wensen. Een bloemenzaak heeft bijvoorbeeld een andere koelbehoefte dan een slager en dat begrijpen wij. In dit artikel vertellen wij welke koelcel onderdelen er zijn en welke keuze daarin gemaakt kan worden.

Koelcel panelen

Misschien wel het belangrijkste koelcel onderdeel is het koelcel paneel. Koelcel panelen zijn de buitenkant van de koelcel. Het is van groot belang dat deze goed isolerend zijn en dus perfect op elkaar aansluiten. Daarnaast bepaalt u bij de afmetingen van de panelen de grootte en vorm van uw koelcel.

Elke vorm koelcel panelen

Door een zelf koelcel onderdelen te kiezen, kunt u de koelcel in een hoek plaatsen die naar uw wens is. Door die optie kunt u de koelcel ook in een schuine vorm ontwerpen waardoor u een eerder onhandige hoek, perfect bruikbaar maakt. Laat u bij het ontwerpen van een koelcel altijd adviseren door een expert die precies weet welke grootte koelcel panelen u nodig heeft.

Dikte koelcel panelen

Naast de grootte en de vorm van koelcel panelen, kunt u bepalen welke dikte de panelen hebben. Deze dikte loopt van ongeveer 60 millimeter tot een dikte van 140 millimeter. Logischerwijs isoleren de dikkere panelen beter, maar dat ziet u eveneens terug in de prijs. Wanneer u een horecaonderneming runt is een dikker koelcel paneel waardevol, maar bij een bloemenzaak is dit minder essentieel. Daarnaast hebben panelen van een hoogwaardig merk als Viessmann allemaal een uitstekend isolerende waarde. Laat u in elk geval adviseren door een expert wanneer u panelen op het oog heeft.

Koelcel motor

De tweede in ons rijtje koelcel onderdelen is de koelcel motor. De motor is de aandrijving van de koeling die plaatsvindt in uw koelcel. Het is van belang dat uw producten op de juiste temperatuur komen en blijven. Daarnaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel binnen uw onderneming tegenwoordig. Wanneer u bijvoorbeeld een koelcel horeca laat bouwen is het van belang dat de motor goed werkt, maar eveneens zo min mogelijk energie verbruikt. Laat u daarom adviseren over de benodigde motor voor uw koelbehoefte en de grootte van uw koelcel. Wanneer u bijvoorbeeld dikkere koelcel panelen heeft die beter isoleren, heeft u een minder krachtige motor nodig. Daarom is een specialist nodig die het samenspel tussen de onderdelen begrijpt. Dit scheelt u uiteindelijk een hoop geld.

Koelcel deuren

Een onderdeel waarbinnen veel keuzes te maken zijn, is de koelcel deur. Koelcel onderdelen vergen allemaal aandacht maar bij koelcel deuren moet u denken aan de volgende punten:

  • Dikte
  • Grootte
  • Deurrubber
  • Sluiting(en)
  • Eco deuren

De dikte en de grootte zijn net als bij de koelcel panelenbelangrijk voor de isolatie, maar zeker aangezien de koelcel deur vaak gebruikt wordt zou dit een zwakke plek in het isolatiesysteem kunnen zijn wanneer deze niet door een specialist is gebouwd. Bijvoorbeeld het deurrubber kan er in grote mate voor zorgen dat er een goede isolatie plaatsvindt bij koelcel deuren. Terugkomend op het punt; maatschappelijk verantwoord ondernemen, eco deuren betekent dat deze zeer duurzaam zijn en dit is goed voor zowel het imago als het financiële plaatje van je organisatie.

Rekstellingen

Koelcel rekken zijn binnen een horeca onderneming zeer belangrijk aangezien deze ervoor zorgen dat alle verschillende producten van elkaar gescheiden worden en geordend zijn. Zeker rauw vlees moet op een duidelijk aangegeven plek staan en op datum geordend zijn. Daarnaast moeten de rekstellingen geregeld gereinigd worden. Voor een advies over de hoeveelheid en grootte van uw koelcel rekken, kunt u terecht bij een specialist.

Kosten koelcel onderdelen op maat

De koelcel prijs is vaak een drempel voor ondernemers. Echter, u moet het meer als een investering zien. Wanneer u een goedkope koelcel aanschaft is er geen garantie dat deze niet binnen de kortste keren kapot gaat. Daarnaast voldoet deze niet aan uw specifieke koelbehoeften. Wanneer u uw zaak tijdelijk moet sluiten en producten weg moet gooien omdat uw producten niet gekoeld zijn. Kost die kapotte koelcel u een hoop geld. Door eenmalig te investeren in koelcel onderdelen die aan al uw wensen voldoen, kiest u voor een duurzame optie.

Koelcel onderdelen onderhouden

Door koelcellen op maat te laten maken zit bij de koelcel prijs inbegrepen dat u kunt rekenen op gratis aanvullend onderhoud. Wanneer bijvoorbeeld het koelcel deurrubber vervangen moet worden, lost Evert Vink dit voor u op. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de kosten van uw nieuwe, duurzame koelcel op maat. Eveneens kunt u voor vriescellen bij ons terecht.