De atmosfeer in de koelcel wordt echter op niveau gebracht door de motor in de koelcel. In dit artikel wordt daarom kort ingegaan op het belang van de motor van de koelcel en het onderhouden van deze motor. In een volgend artikel wordt aandacht besteed aan de panelen van een koelcel.

Koelcel motor kiezen

Wanneer u een nieuwe koelcel gaat kopen dan is het belangrijk dat u een passende motor kiest. Of een motor passend is voor een bepaald koelcel hangt onder meer af van de grootte van de koelcel en de plaats waar de koelcel is geplaatst. Verder is het belangrijk om uzelf af te vragen in hoeverre u waarde hecht aan energieverbruik. Bij het kopen van een nieuwe koelcel adviseren wij u graag over het kiezen van de juiste motor voor de koelcel. Wanneer u een bestaande koelcel heeft waarvan de motor verouderd is kunnen we u echter ook helpen bij het vervangen van de motor. Eventueel kunnen we de hele koelcel onder handen nemen om zo bijvoorbeeld ijsvorming in de koelcel te voorkomen.

 

Koelinstallatie vervangen

Het is mogelijk om uw koelinstallatie te vervangen. Dit kan in sommige gevallen (als er al een koelcel aanwezig is) een alternatief zijn voor het plaatsen van een hele nieuwe koelcel. 

Vraag naar de mogelijkheden. Wij zijn onafhankelijk en adviseren de voor u best passende oplossing. 

 

 

Onderhoud aan de koelcel motor

Om de kwaliteit van de producten op peil te houden in de koelcel, is het belangrijk dat de motor in de koelcel uitstekend werkt. Echter, wanneer de koelcel enige tijd operationeel is, kan de efficiëntie van de motor afnemen door vuil en slijtage. Daarom is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de motor. Veel van dit onderhoud kunt u zelf doen, denk dan bijvoorbeeld aan het schoonmaken en vrijhouden van de motor, maar ander onderhoud kunt u het beste aan een specialist over laten. Evert Vink neemt deze taak graag voor u uit handen. Neem hiertoe vrijblijvend contact op met Koelcel Vink.

Efficiënte koelcel in combinatie met een motor

Duurzaamheid is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Dat geldt ook voor koelcellen. Zo zijn de zogenaamde CFK’s al enkele decennia verboden in koelcellen en vriescellen. In de loop der jaren is het daarnaast belangrijker geworden dat het energieverbruik van koelcellen en vriescellen daalt. Met een efficiënte koelcel motor is dat mogelijk. Een koelcel motor moet daartoe zoveel mogelijk koeling realiseren met zo min mogelijk energie. Hierbij is de motor uiteraard ook afhankelijk van de panelen die de energie binnen de koelcel houdt. Wij helpen u graag verder met het advies voor een efficiënte koelcel motor in combinatie met de rest van de koelcel installatie, zodat u ook qua onderhoud en verbruik een goedkope koelcel heeft. Uiteraard kunnen we u dit ook bieden wanneer u een vriescel gaat kopen. De techniek van een koelcel en een vriescel zijn namelijk vrijwel hetzelfde.