Koelcel uitvaartcentra

Voldoen aan wettelijke bepalingen

In uitvaartcentra is een praktische en functionele koelcel vaak onmisbaar. Vanwege uiteenlopende redenen is het nodig dat overledenen een of meerdere dagen op een gekoelde plek moeten blijven. Soms kan dat in het ziekenhuis, maar vaak gebeurt dat ook in een uitvaartcentrum. Naast de beschikbare ruimte moeten de werknemers op een respectvolle wijze kunnen werken en er moet voldaan worden aan de wensen van de nabestaanden en uiteraard aan alle wettelijke bepalingen. Iedere koelcel en totaaloplossing wordt door Koelcel Vink op maat samengesteld en geplaatst. Op deze pagina geven we wat meer informatie over koelcellen voor uitvaartcentra. Wanneer er nog vragen zijn kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Representatieve omgeving

Bij het installeren van koelcellen voor uitvaartcentra zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Als eerste uiteraard de beschikbare ruimte, helaas is er in het uitvaartcentrum niet altijd veel ruimte beschikbaar. Daarnaast moet het personeel de benodigde ruimte en faciliteiten tot zijn of haar beschikking hebben om de werkzaamheden uit te voeren. Wanneer er betrokkenen de ruimte betreden is het van belang om rekening te houden met een nette en representatieve omgeving.

Soorten deuren koelcel

De keuze voor de juiste deuren is ook van wezenlijk belang. Deuren die vaak geopend en gesloten worden moeten niet te zwaar zijn om belasting voor het personeel te voorkomen. Op locaties met een beperkte ruimte kan een schuifdeur een betere oplossing zijn dan het gebruik van scharnierdeuren. Bij Koelcel Vink kiezen we in overleg de deuren die het beste aansluiten bij de specifieke wensen van de klant. Hierin kunnen we veel voorbeelden overleggen van eerdere koelcellen die we hebben geplaatst en waar vergelijkbare wensen waren als de uwe. 

Koelcel inrichten naar wens

Niet elke koelcel is gelijk, zo zijn er speciale uitvoeringen die extra breed zijn. En voor justitiële toepassingen zijn er specifieke voorwaarden zoals een koeling tot vier graden of bevriezing tot twintig graden in een DNA cel. Denk hierbij aan overledenen die betrokken zijn bij een ongeval of misdaad. Het is van belang dat de toegang tot de koelcel zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt, hierbij wordt rekening gehouden met specifieke toepassingen en materiaal zoals verplaatsbare en verrijdbare rekken. In een uitvaartcentrum is het verder belangrijk dat alles representatief is. In de afwerking van de koelcel bieden we daarom verschillende mogelijkheden zodat de koelcel een representatief onderdeel uitmaakt van de rest van de ruimte waar de koelcel staat.

Interesse? Neem contact met ons op.