Koelcel slagers

Koelen en invriezen

Een slager is een eeuwenoud ambachtsberoep en betreft de beroepsmatige voorbereiding van vlees dat bestemd is voor de doorverkoop of verkoop aan de consument. Binnen deze branche van vleesverwerking is het koelen in invriezen van vlees een cruciaal onderdeel. Een goede koelcel kopen is essentieel om uiteindelijke de houdbaarheid en natuurlijk de kwaliteit te kunnen waarborgen. Waar slagers vroeger zelf de dieren slachtten, gebeurt dit tegenwoordig voornamelijk in slachterijen die vervolgens de slagers bevoorraden. De slager gaat vervolgens verder aan de slag met de voorbereide stukken vlees. Na de slachting wordt het vlees opgehangen in een koelruimte waar het rijpen kan of waar het verder behandeld wordt tot eindproduct. Wanneer dit gebeurd is moet het vlees zo snel mogelijk op gekoelde temperatuur gebracht worden. Een vriescel kopen is hierbij noodzakelijk, aangezien vlees zo snel mogelijk na bereiding ingevroren dient te worden. Dit om de smaakeigenschappen en de voedingswaarde volledig goed te houden.

Koelcel kopen voor vleesindustrie

Een hoogwaardige kwaliteit koeling is noodzakelijk in de vleesindustrie. Zoals gezegd kan de kwaliteit van het vlees afnemen en natuurlijk bestaat de kans op bederf. Een koelcel kopen voor vlees is een belangrijke investering. Zo dient de koelcel makkelijk schoon te maken zijn, moeten bacteriën weinig kans hebben om zich te hechten in de koelcel en dient alles goed afgewerkt te zijn. Daarnaast zijn er ook nog de standaard eisen. Denk hierbij aan de juiste grootte, indeling, levensduur, energieverbruik en gebruiksgemak.

Koelcel kopen voor de slagerij

Vlees vereist een uiterst zorgvuldige behandeling. Hygiëne en de veiligheid van het voedsel staan natuurlijk voorop, maar daarnaast is het ook een product wat pas echt tot recht komt, wanneer de kwaliteit optimaal is. Daarom biedt Koelcel Vink alleen de meest innovatieve koel- en vriesoplossingen geschikt voor onder andere deze branche. Een koelcel kopen voor de slagerij betekent dat je je moet richten op hygiëne, kwaliteitsbehoud en houdbaarheid. Koelcel Vink werkt alleen met de meest betrouwbare en beste koelcellen van topmerken zoals Isomasters, POLY-systems en Viessmann, .

Het invriesproces van vlees

Met betrekking tot de vleeskoeling is er nog een belangrijk aspect waar rekening mee gehouden dient te worden. Als het invriesproces niet goed verloopt, dan bestaat de kans dat het aanwezige vocht in het vlees verandert in ijskristallen. Dit beschadigt de celstructuur van het vlees. Belangrijk is om het vlees zo snel mogelijk na bereiding in de vriescel te brengen. Hier geldt namelijk dat hoe sneller je het vlees invriest, hoe kleiner de kans op de vorming van ijskristallen. Wanneer dit niet gebeurd, beschadigt de celstructuur van het vlees. Het gevolg hiervan is dat bij het ontdooien van het vlees veel vocht uit het vlees loopt. Zo wordt het vlees droog en minder mals en gaat bovendien een deel van de voedingswaarde verloren. Dit is ontzettend zonde van het vlees natuurlijk. Een goede vriescel- en koelcel kopen verhelpt dit samen met een snel productieproces.

Interesse? Neem contact met ons op.