Merk uitgelicht: POLY systems

De koelcellen en vriescellen van POLY-systems zijn demontabele cellen die overal op maat kunnen worden opgebouwd. Ze zijn eenvoudig te demonteren en elders weer terug op te bouwen of uit te breiden. De koel- en vriescellen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, van klein tot zeer groot. Ook afwijkende vormen zijn verkrijgbaar, waardoor een POLY-cel bijna in elke ruimte kan worden opgebouwd.

POLY-systems heeft vele verschillende mogelijkheden in de uitvoering van de panelen. Zo zijn er panelen voor elke eis, zodat een koelcel of vriescel altijd precies aansluit bij uw wensen. Er zijn panelen verkrijgbaar van rvs, thermopane glas, plastisol en in multiplex voor speciale toepassingen.

Wat zijn de voordelen van POLY-cellen?

De cellen van POLY-systems hebben, naast dat ze zeer eenvoudig overal op en af te bouwen zijn, nog enkele andere voordelen. Zo zijn de koelcellen en vriescellen van POLY:

  • Kostenbesparend
  • Stabiel
  • Snel en secuur
  • In maatwerk leverbaar

Maatwerk koelcel of vriescel van POLY-systems

Bent u op zoek naar een koelcel of vriescel die precies in een bepaalde ruimte of op een bepaalde plek in uw pand past? De koelcellen en vriescellen van POLY-systems zijn gemakkelijk aan te passen en voegen zich naar elke ruimte, klein of groot. Zo kan een cel van POLY-systems altijd aan de wensen voldoen die u stelt.

Elke branche gebruikt onze koeltechnische oplossingen op een andere manier. De eisen voor een koelcel in de horeca zijn bijvoorbeeld anders dan de eisen waar een vriescel in de bloemenbranche aan moet voldoen.

In de horeca is het regelmatig het geval dat er maar zeer beperkt plek is voor een koelcel of vriescel. Hier moet de ruimte optimaal benut worden om elke vierkante meter in het centrum van de stad zo efficiënt mogelijk in te zetten en zo veel mogelijk klanten kwijt te kunnen. Een groothandel in bloemen daarentegen heeft een heel ander type koelcel of vriescel nodig: de cel kan veel groter zijn en moet voldoen aan andere eisen dan een cel waarin eten wordt opgeslagen.

Poly koel- en vriescellen zijn zeer flexibel en geheel samen te stellen zodat deze in vrijwel iedere ruimte kunnen worden opgebouwd.

Flexibel maatwerk

Het mooie van POLY vries- en koelcellen is dat ze in bijna iedere ruimte kan worden opgebouwd. De cellen zijn makkelijk aan te passen in grootte of vorm. Ook is het eenvoudig om de cel te verplaatsen of uit te breiden. Zelfs in ruimtes met schuine daken kunnen we uw koelcel of vriescel van POLY-systems opbouwen. Voor een koelcel op maat kunt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen via de website.

Welke branche gebruikt POLY-cellen?Poly koelcel deuren

Vanwege de vele toepassingen van de POLY-systems cellen zijn ze geschikt voor veel verschillende branches. Ze kunnen koelen of vriezen en zijn inzetbaar in een supermarkt, slagerij, bakkerij, restaurant of grootkeuken. POLY-cellen worden ook gebruikt als industriële verwerkingsruimtes, laboratoria, bierkelder, ijssilo, koelvitrine of vriesruimte. Kortom, voor zeer uiteenlopende toepassingen is een POLY koelcel of vriescel geschikt.

Optimale isolatie

Het systeem bestaat uit polyurethaan geschuimde sandwich-panelen, verkrijgbaar in verschillende isolatiedikten: 80 mm, 120 mm en 160 mm. Voor het verbinden van de platen in de hoeken tussen wanden, plafond en vloer, wordt gebruik gemaakt van speciale doorlopende hoekpanelen. Door fijne structuur in de harde polyurethaan wordt 100% schuimdichtheid bereikt. Hierdoor worden zeer hoge isolatiewaarden bereikt, waardoor er minimaal energieverbruik is.

Waaruit bestaat een POLY-cel?

De POLY-celwanden worden op de celvloer geplaatst, hier bovenop komt het celplafond. De constructie van de cel is zeer stabiel en daarnaast is de isolatiewaarde optimaal. De panelen van de celvloer kunnen worden afgewerkt met gegalvaniseerde staalplaat, multiplex of hexa. De cel kan ook worden opgebouwd zonder vloer. In dit geval zullen de wanden aan de onderkant worden voorzien van U-profielen of hoogwaardige ringbalken.

 

Snelle montage

Door middel van pen-haak verbindingen kan een POLY-cel zeer snel en eenvoudig worden opgebouwd. Alle types koelcellen en vriescellen van POLY-systems kunnen zonder zaagwerk en dus ook zonder afval worden opgebouwd. Daarnaast is een cel van POLY-systems eenvoudig te demonteren, waardoor hij ook gemakkelijk en snel kan worden uitgebreid of afgebroken.

Gaat u verbouwen of verhuizen met uw bedrijf, of weet u nog niet zeker of u op termijn wel in uw huidige bedrijfspand wilt blijven? Of is uw bedrijf aan het groeien en kunt u nog slecht inschatten welke grootte koelcel of vriescel ook voldoende capaciteit biedt voor de komende jaren?

Een POLY-cel biedt uitkomst! Doordat cellen van POLY-systems eenvoudig te demonteren zijn, kunt u uw vriescel gemakkelijk meeverhuizen naar een nieuw bedrijfspand. Het modulaire karakter van de cellen zorgt ervoor dat u uw POLY-koelcel op elk gewenst moment kunt uitbreiden. Zo groeit uw koelbehoefte gemakkelijk met u mee.
POLY koelcel minibox

POLY-minibox

Er zijn ook miniboxen om zeer efficiënt te kunnen koelen of vriezen. Deze POLY-minibox heeft een koelcapaciteit tot maximaal 20 m³ of een vriescapaciteit tot maximaal 10 m³. De koel- of vriesinstallatie is zeer energiezuinig en werkt op 230 volt. Deze miniboxen zijn gemaakt van hoogwaardige POLY-systems panelen en worden als bouwpakket geleverd. Nadat u de cel gemonteerd hebt, hoeft u alleen nog de stekker in het stopcontact te steken.

Advies over de juiste POLY-cel voor uw bedrijf

Bij Koelcel Vink bent u aan het juiste adres als u, voordat u een koelcel koopt, graag uitgebreid advies krijgt van een expert. Wij hebben jarenlange ervaring in koel- en vriescellen en hebben al naar volle tevredenheid koeltechnische oplossingen geleverd binnen verschillende branches. Wij weten welke eisen binnen uw branche gesteld worden aan een cel en voorzien u graag van advies om uw koelcel of vriescel aan te passen op uw gebruik.

De veelzijdigheid van POLY koelcellen en vriescellen maakt dat wij dit soort cel vaak adviseren aan klanten. Bent u op zoek naar meer informatie voordat u een vriescel koopt of wilt u meer weten over onze verschillende merken koelcellen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of lees eerst meer over de uitgebreide mogelijkheden die wij bieden op het gebied van koelcellen en vriescellen.

Interesse? Neem contact met ons op.