De koelcellen die bij Koelcel Vink worden aangeboden zijn vernieuwend, duurzaam en betrouwbaar. Dit laatste houdt in dat u kunt verwachten dat de koelcellen 24 uur per dag functioneren, maar betekent ook dat de cellen voldoen aan de veiligheidseisen die gesteld worden. Brandveiligheid is hierbij een belangrijk aspect. In dit blogartikel wijden we hier specifieke aandacht aan met betrekking tot de verschillende onderdelen van de koelcel.

Panelen

Brandwerendheid en isolatie zijn twee begrippen die heel goed hand in hand kunnen gaan. De panelen die worden gebruikt als muren voor de koelcel zijn gemaakt van het materiaal polyurethaan (PUR). Dit polyurethaan heeft een hoge isolatiewaarde. Dit verhoogt de duurzaamheid van de koelcel, waardoor het energieverbruik van de koelcel beperkt blijft. Daarnaast is polyurethaan ook brandvertragend. Dit zorgt er voor dat dit onderdeel van de koelcel (of vriescel) relatief brandveilig is.
Lees meer over de panelen van een koelcel.

Deur van koelcel

Binnen de mogelijkheden van de deur van een koelcel zijn er verschillende variaties mogelijk. Er zijn deuren voor koelcellen beschikbaar die tot wel 60 minuten brandwerend zijn. In sommige gevallen kan dit aantrekkelijk zijn omdat de materialen die in de koelcel liggen, zeer kostbaar zijn. De kosten voor een dergelijke deur zijn echter vaak relatief hoog. Wanneer u minder waarde hecht aan de brandveiligheid van de koelcel dan kunt u er ook voor kiezen om een koelcel te kopen waarvan de deur minder brandveilig is. Omdat de deuren vaak ook uitgerust zijn met PUR, zijn de deuren standaard ook al brandvertragend.

Motor van de koelcel

Bij Koelcel Vink maken we gebruik van betrouwbare motoren voor koel- en vriescellen. Deze motoren voldoen standaard aan de eisen met betrekking tot brandveiligheid. Toch is het belangrijk om regelmatig te controleren hoe het gesteld is met de brandveiligheid van de motor van de koelcel. Immers, door de bewegende delen in de motor in combinatie met de stroomvoorziening, zijn er situaties denkbaar dat de brandveiligheid in het geding komt. Het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om de motor af te dekken of de motor te weinig ruimte te geven. Ook is regelmatig onderhoud van de motor van de koelcel belangrijk.