Voor u als ondernemer is niet alleen de kwaliteit van een koel- of vriescel belangrijk. Naast de kwaliteit van koelen is het immers belangrijk dat uw koeltechnische apparatuur energiezuinig is en een lange levensduur heeft. Evert Vink koel en meer neemt u in dit artikel mee in de aspecten die een rol spelen bij de duurzaamheid van koelcellen en vriescellen en laat zien waar Evert Vink een rol kan spelen in het verbeteren van de duurzaamheid.

Efficiëntie van een koelcel

Als u als ondernnemer of manger een koelcel gaat kopen, dan is de aanschafprijs een belangrijke factor in het aankoopproces. Het is echter ook interessant om verder te kijken dan de initiële kosten van een koeltechnisch apparaat. Zo is het belangrijk om een efficiënte warmtepomp te hebben en zijn kwalitatieve koelcel panelen onmisbaar om de operationele kosten zo laag mogelijk te houden. Bij Evert Vink koel en meer adviseren we u op basis van uw wensen en de mogelijkheden die de techniek ons op dit moment biedt. Zo biedt de meest innovatieve aanbieder van koelpanelen en koeldeuren van dit moment (Viessman) hoogwaardige koelcellen die onder andere beschikken over:

  1. Betrouwbare koelcel panelen die nauwkeurig op elkaar aansluiten en beschikken over een kern die zeer isolerend is
  2. Drukvereffener in de koelcel die zorgdraagt voor het regelen van de druk zodat de koelpanelen niet teveel belast worden en daarmee de duurzaamheid wordt vergroot
  3. Betrouwbare deursluiting die voorkomt dat er onnodig lucht ontsnapt aan de cel

Andere aanbieders zorgen besteden ook veel aandacht aan de efficiëntie van de koelcel, maar deze zijn vaak vooral gericht op de specifieke onderdelen. Viessman biedt hierin een meerwaarde door ook de koppelingen tussen de onderdelen zo efficiënt mogelijk te maken.

Verder voorziet Evert Vink koel en meer de koel- of vriescel met een koelinstallatie die gebruik maakt van moderne technieken waarbij duurzaamheid en energiebesparing een hoge prioriteit krijgen. Uiteraard bieden we u hierin verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden lichten we graag toe in een persoonlijk gesprek waarin we uw wensen en verwachtingen in kaart hebben gebracht.

CFK vrije koeling

In het verleden werden de meeste koelcellen gekoeld met verschillende koelmiddelen die een chemische structuur hadden. De meest bekende daarvan is chloor-fluor-koolstof. Deze CFK verbindingen zijn echter schadelijk voor de ozonlaag en inmiddels uitgefaseerd. Mocht u toch nog beschikken over een oude koelcel die gebruik maakt van deze CFK verbindingen, dan kan Evert Vink Koel en meer u helpen bij het vervangen van de gehele koelcel of bij het vervangen van de warmtepomp.