De motor zorgt dat er koude lucht in de koelcel geblazen wordt. Deze koele lucht zorgt er voor dat de producten in de koelcel op de juiste temperatuur blijven en de kwaliteit daarmee gewaarborgd blijft. De koude lucht kan echter alleen in de koelcel blijven als de ruimte goed is afgesloten. Met behulp van de panelen wordt dit mogelijk gemaakt. Het samenspel van de motor en de panelen zorgt er voor dat de koelcel zuinig is en daarmee dus relatief goedkoop blijft. In dit artikel werpen we een nadere blik op de mogelijkheden met betrekking tot de panelen van een koelcel en het belang van de kwaliteit van de panelen van de koelcel.

Binnenkant van de panelen

Volgens onderzoek is het moeilijker om kou te produceren en binnen de deur te houden dan warmte binnen te houden. Dit zorgt er voor dat de panelen erg belangrijk zijn bij een koelcel. Iedere verbetering aan de panelen zorgt er namelijk voor dat de motor minder werk hoeft te verrichten en daarmee is de koelcel dus zuiniger. Dit is belangrijk om te weten als u een koelcel wilt kopen. Afhankelijk van de wensen die u heeft kunnen de panelen van de koelcel gekozen worden. Zo is het bij de koelcellen van Isomasters mogelijk om panelen van 60, 80, 100 of 140 mm dikte te kiezen. Ieder paneel is er voor gemaakt om goed te isoleren, maar dikkere panelen hebben een dikkere kern waarmee ze de kou binnen de koelcel kunnen houden. Bovendien is er bij de ontwikkeling van de panelen vaak rekening gehouden met de invloed van brand. Zo zijn veel panelen brandwerend gemaakt.

Buitenkant

De buitenkant van de koelcelwanden is gemaakt van kunststof. Deze kunststof is goed schoon te houden en daarmee hygiënisch verantwoord. De koelcel bestaat uit meerdere panelen en kan daarom modulair opgebouwd worden. Echter, de aaneenschakeling van panelen zorgt er ook voor dat juist bij de aansluitingspunten kou kan ontsnappen. Bij de bevestiging van de panelen wordt hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. De kier tussen beide panelen moet zo klein mogelijk zijn. De buitenkant zelf is echter niet gemaakt van isolerend materiaal en heeft dan ook vooral een beschermende functie voor de binnenkant van de panelen.

Gerelateerde artikelen: