Vrijwel iedere horecaonderneming heeft er mee te maken tijdens de zomer; de terrassen zitten vol en de medewerkers lopen de deur van de koelcel plat om aan de vraag te voldoen. Gevolg is dat de koelcel veel temperatuur verliest en de motor van de koelcel het zwaar te voorduren krijgt. In het ergste geval kan de koelcel haar gewenste temperatuur zelfs niet behouden. In ieder geval zijn de schommelingen van de temperatuur hoger dan in de rest van het seizoen. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van de producten en het energieverbruik van de koelcel. Binnen dit artikel kijken we naar een aantal tips om de koelcel in de horeca koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Bij de aankoop van een nieuwe koelcel kunnen we uiteraard ook hulp bieden bij dit soort vraagstukken, zodat u een goede koelcel voor de horeca heeft.

Vóór het zomerseizoen

Voordat het zomerseizoen begint kunt u al een aantal acties ondernemen om de koelcel in de zomer zo efficiënt mogelijk te laten werken:

1.      Strippen van de deur controleren

De panelen van de koelcel hebben weinig onderhoud nodig. Over het algemeen hebben de panelen een hoge isolerende werking. Bij de strippen is dit anders. Deze kunnen slijten en daarmee kan er temperatuur verloren gaan. Dit effect wordt groter wanneer de buitentemperatuur en de binnentemperatuur erg uiteenlopen. Tijdens het zomerseizoen dus. Voordat de zomer begint is het dan ook goed om de strippen van de deur te controleren op slijtage. De rubberen strips kunnen vaak tegen beperkte investering worden vervangen.

2.      Koelcel motor laten controleren

De koeling wordt verzorgd door een koelcel motor. Deze motor heeft regelmatig onderhoud nodig om efficiënt te werken. Voor de zomer begint is het een goed moment om te controleren of de motor nog goed werkt.

3.      IJsvorming voorkomen

IJs aan de motor beperkt de kracht van de motor. Verhelp dit al voor de zomer begint, zodat de motor zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden.

Tijdens het zomerseizoen

Tijdens het zomerseizoen is het vaak te laat om bovengenoemde tips nog uit te voeren. Toch zijn er tijdens het seizoen ook zaken die de efficiëntie van de koelcel of de vriescel kunnen bevorderen:

1.      Stem af wie de koelcel gebruikt

Als u veel werknemers heeft in uw horeca organisatie, dan loopt u de kans dat de koelcel door iedere medewerker wordt gebruikt. Dit is onwenselijk omdat de deur van de koelcel dan vrijwel de hele tijd openstaat. Bundel bestellingen liever zodat de inloop in de koelcel beperkt blijft.

2.      Denk na over de inrichting van de koelcel

Tijdens het zomerseizoen zullen bepaalde producten het beter doen dan andere bestellingen. Probeer producten die frequent besteld worden, zoveel mogelijk voorin de koelcel te zetten. Op die manier gaat er zo min mogelijk energie verloren. Maak eventueel gebruik van speciale rekken in de koelcel.

Bij het aankoopproces van een koelcel

Wanneer u op het punt staat om een nieuwe koelcel te kopen, dan is het goed om na te denken over de efficiëntie in het algemeen. Koelcel Vink helpt u hier graag bij! We gaan voor u op zoek naar een goede verhouding tussen prijs, efficiëntie en kwaliteit. Door het aanbod van diverse merken kunnen we hier vaak een goede oplossing in bieden. Zo bieden Viessmann vrieshuizen de mogelijkheid om een climatcontrol systeem te integreren. Dit zorgt ervoor dat u altijd de juiste temperatuur weet te behouden in de koelcel. Tegelijk zullen we tijdens het kopen van de koelcel aandacht besteden aan de deur van de koelcel. Hier gaat veel energie door verloren en daarom zijn er verschillende opties voor de deur van de koelcel. We helpen u graag mee te denken in het aanbod van koelcellen! Neem vrijblijvend contact op.