Koelcellen zijn voor veel bedrijven een noodzakelijk goed. Ze zorgen ervoor dat de voedingsmiddelen geconserveerd blijven, maar verder kost het vooral veel energie om de koelcel draaidend te houden. Toch blijft een koelcel onmisbaar voor veel organisaties. Met name horeca bedrijven. In dit artikel zoomen we wat verder in op het belang van een goed ingedeelde koelcel die waarde biedt aan uw organisatie.

Belang van een goede indeling in de koelcel

De autoriteiten stellen allereerst een aantal eisen aan de inrichting van de koelcel. Zo mogen er geen producten op de grond van de koelcel liggen. Verder moeten alle producten gemarkeerd zijn met een datum. Deze eisen laten we in dit artikel even links liggen, het gaat namelijk meer over de efficiëntie van de koelcel en hoe deze bevorderd kan worden.

In een goedlopende horeca onderneming is het namelijk zo dat er vaak veel personeel door elkaar heenloopt en dat tijdsplanning erg nauwkeurig is. Daarom is het belangrijk dat de koelcel (en vriescel) goed is ingedeeld om de efficiëntie zo hoog mogelijk te houden. Belangrijk hierin is dat u weet wat er wanneer wordt besteld. Op basis hiervan kunt u de koelcel indelen. Producten die weinig worden gebruikt kunnen meer achterin de koelcel gelegd worden terwijl producten die veel gebruikt worden juist vooraan liggen. Probeer tussen de verschillende soorten producten bovendien een onderscheid aan te maken. Medewerkers hoeven daardoor minder lang te zoeken naar hun producten. Een makkelijke standaard verdeling geven is lastig omdat ieder bedrijf er anders uitziet. Toch kunnen we wat tips geven:

  • Leg de lunch producten links van de ingang en de diner producten rechts;
  • Leg de vleesproducten op de onderste stelling, de vis op de middelste en de vegetarische producten op de bovenste stelling;
  • Etc.

Wanneer u een dergelijke systematiek aanbrengt in de koelcel is het voor uw personeel gemakkelijk om de weg te vinden. Gevolg hiervan is dat de koelcel efficiënt wordt gebruikt. De deur zal bovendien minder lang openstaan waardoor minder energie verloren zal gaan.

Stellingen in de koelcel

Wanneer u een koelcel gaat kopen dan is het belangrijk om al rekening te houden met de inrichting van de koelcel. Koelcel Vink kan u verder helpen met de inrichting van de koelcel en advies hiervoor. We kunnen bovendien stellingen voor u aanbrengen in de koelcel waarop u de inrichting van de koelcel kunt baseren.