Volgens de hygiënecode voor de horeca moet grondstoffen en producten vrij van vloer en wanden worden opgeslagen (art. 3.2). Op die manier probeert het bedrijfschap Horeca en Catering de hygiëne in de horeca te waarborgen. De vloer en wanden zijn immers de eerste delen die vies worden bij het gebruik van een koel- of vriescel. In dit artikel bekijken we de verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van een rekstelling in uw koelcel of vriescel.

Rekstelling voor iedere koelcel

Evert Vink koel en meer biedt rekstellingen voor iedere koelcel of vriescel. De rekstelling zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Op die manier kunnen we u verzekeren dat we u de juiste rekstelling kunnen bieden voor uw koeltechnische installatie. Bovendien zijn de rekstellingen modulair. Dit houdt niet alleen in dat u de koelstellingen kunt uitbreiden als dat nodig mocht zijn omdat u een grotere koelcel krijgt, maar het betekent ook dat u eenvoudig de roosters of dekplaten van de stellingen kunt afnemen en deze vervolgens eenvoudig schoon kunt maken.

Daarnaast kunnen de rekstellingen ook in verschillende opstellingen neergezet worden dankzij de modulaire opbouw. Zo kunt u de processen binnen uw organisatie optimaliseren. Bijvoorbeeld door een T- opstelling te hanteren en daarin aan de ene kant van de rekstelling in te richten met verse groente en de andere kant met producten die u wat minder vaak gebruikt.

Verschillende materialen

De stellingen zelf zijn gemaakt van roestvrij staal. Op die manier zal het staal niet gaan oxideren en derhalve geen gevaar vormen voor de houdbaarheid van de versproducten die in de vriescel of koelcel geplaatst zijn. De platen die op de stellingen liggen, kunnen van ditzelfde materiaal zijn. Echter er zijn ook andere materialen beschikbaar. Zo kunnen de platen gemaakt zijn geanodiseerd aluminium (eenvoudig in onderhoud en zeer sterk), maar kunt u ook kiezen voor een kunststof. Het grote voordeel van dit kunststof is het feit dat u de platen dan gewoon kunt wassen in de vaatwasser.

Rekstellingen kopen bij Evert Vink koel en meer

Als u een nieuwe koelcel gaat kopen, dan kunnen we u hierbij direct voorzien van de juiste hoeveelheid rekstellingen. Wij kunnen u adviseren over de juiste hoeveelheid rekstellingen en de materialen die het beste aansluiten op de wensen die u stelt. Ook wanneer u niet direct op zoek bent naar een nieuwe koel- of vriescel, dan kunnen we u verder helpen. Neem hiervoor gerust contact op.

Ander toebehoren voor een koelcel

Naast rekstellingen heeft Evert Vink koel en meer ook ander toebehoren voor koelcellen. Denk hierbij aan afsluitstrips, maar ook aan transparante kunststof flappen om het energieverlies in de koelcel tot een minimum te beperken. Ook wanneer onderdelen van uw koelcel aan vervanging toe zijn dan kunnen we u van dienst zijn. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!