Koelcellen en vriescellen zijn voor veel organisaties onmisbaar in de dienstverlening. Bloemenveilingen gebruiken koelcellen om de groei van de bloemen te vertragen, slagers houden hun vlees goed en de horeca houdt producten van diverse aard in de koelcel om hun klanten een zo compleet mogelijk aanbod te presenteren. Maar hoe blijft een koelcel nu koud zonder te veel energie te verspillen?

Betrouwbare koelcel motor

De motor van de koelcel zorgt dat de koelcel koel blijft. De motor zorgt ervoor dat de buitenlucht gekoeld wordt en dat de gekoelde lucht de koelcel inkomt. Bij een koelcel op maat wordt vaak gebruik gemaakt van een split-koelsysteem, waarbij de motor aan de buitenzijde van de koelcel zit en een verdamper aan de binnenzijde van de koelcel.

Het voordeel van een split-koelsysteem is dat het weinig ruimte inneemt en dat de motor erg stil is. Bovendien zijn de koelcel motoren tegenwoordig erg zuinig zodat de motor relatief weinig energie hoeft te gebruiken.

Koelcelpanelen met isolerende werking

Een efficiënte koelmotor heeft alleen zin als de rest van de koelcel de koude lucht in de koelcel houdt. De panelen van de koelcel hebben hier een grote invloed op. De koelcellen van Koelcel Vink zijn sandwichpanelen met in de kern een hoog isolerende stof. Deze stof is PIR en is speciaal gemaakt voor het realiseren van een isolerende werking van wanden. Het PIR-schuim bevat veel stilstaande lucht die ervoor zorgt dat er een isolerende werking wordt gerealiseerd. Isolerende lucht is namelijk een heel erg goede isolator.

Afhankelijk van de koelwens van de klant kan er gekozen worden voor dikke koelcelpanelen of juist voor wat dunnere. Hierin voorziet Koelcel Vink u graag van de juiste informatie.

Geschikte deur voor de afsluiting

De deur van een koelcel is ook belangrijk om de koude lucht binnen te houden. De keuze voor een geschikte deur is met name afhankelijk van de intensiteit waarop de deur gebruikt wordt. Wordt de deur vaak gebruikt? Dan is een lichte deur het meest interessant. Gaat de koelcel maar eens per week open? Dan kunt u beter kiezen voor een zwaardere deur met minder gebruiksgemak, maar juist met een hogere isolerende werking. Ook hierin biedt Koelcel Vink advies.