Logo isomasters

De bekende merken in de markt van koudetechniek en koeltechnische installaties Isocab en Isobar, gingen twee jaar geleden al een joint venture aan. In januari is besloten om ook samen verder te gaan onder de naam Isomasters.

Joint venture

Toen de beide merken in november 2016 hun joint venture aankondigden, kwam de focus te liggen op modernisering en optimalisatie van de bedrijfsstructuur. Zo werd de productie in vele gevallen gerobotiseerd en geautomatiseerd. De deuren worden nu gemaakt met behulp van robots en de productie van de panelen is geautomatiseerd. In de branche van de koudetechniek lopen zij hierin voorop en zijn zij vooralsnog de enige die deze automatiseringsslag hebben gemaakt. Het samenwerkende bedrijf wilde zich ook onderscheiden in een kwalitatief goede klantenservice, een globale marktbenadering en lean productie. Daarnaast vond er een flinke capaciteitsuitbreiding plaatst in de bedrijfstakken: research & development, after-sales en kwaliteitscontroles. Alle productie van koelcel, koelceldeuren tot sandwichpanelen voor energiezuinige huizen, vindt plaats in dezelfde fabriek.

Veranderingen door de komst van Isomasters

Afgelopen januari is de nieuwe naam Isomasters geïntroduceerd, inclusief een nieuw logo. Ook vond er een officiële opening plaats van de nieuwe locatie waar alle koeltechnische producten worden vervaardigd.

Logo Isomasters - Christopher Bouvry

Christopher Bouvry, managing director Isomasters

 

Christophe Bouvry: “Een nieuwe naam was nodig aangezien de manier van aanpak op het vlak van dienstverlening, vermarkten en produceren volledig is gereviseerd en gewijzigd”

Deze wijzigingen vertalen zich enerzijds in een verandering in het productaanbod, anderzijds in een veranderde aanpak van service en kwaliteit. Isomasters wil de installateurs goede support geven en vernieuwende oplossingen bieden voor de aangenomen projecten van deze installateurs. Isomasters heeft drie manieren waarop zij hun installateurs kunnen begeleiden: via de website die alle technische informatie bevat, via een afspraak in de showroom in Beveren-Leie en via contact met de medewerkers van Isomasters.

Marktleider Isomasters

In de Benelux is Isomasters uitgegroeid tot de grootste leverancier van koeltechnische installaties voor industriële omgevingen. Te denken valt aan producten zoals:

Isomasters draait momenteel een omzet van zo’n 50 miljoen euro en voorziet ongeveer 250 werknemers van werk. Alle werkzaamheden, van zowel Isocab als Isobar zijn samengebracht in de nieuwe fabriek in Beveren-Leie. Er wordt continue gewerkt aan een het behouden van deze marktleiderspositie. Ook wordt er in de toekomst gewerkt naar een exportuitbreiding buiten de landsgrenzen van Europa. De focus ligt hierop Zuidoost-Azië en Afrika.