Van de verschillende onderdelen binnen een koelcel wordt de deur het meest gebruikt. Door het (veelvoudige) gebruik van de deur van een vriescel of koelcel, gaat door deze deur ook de meeste energie verloren. Het is daarom belangrijk dat u bij aankoop van een nieuwe koelcel de juiste koelceldeur koopt. Op die manier maakt u de koelcel zo energiezuinig als mogelijk is! In dit artikel kijken we naar de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de sluiting van de koelcel voor uw organisatie!

Waar baseert u de keuze voor een koelcel deur op?

De beste keuze voor een koelceldeur of vriesceldeur hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Frequentie van gebruik van de koelcel
  Wanneer de koelcel intensief gebruikt wordt, dan is gemak heel erg belangrijk. In dat geval kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor strokengordijnen. Deze gordijnen koelen minimaal, maar bevorderen wel het gebruiksgemak van de koeling. Desgewenst kan de koeling ’s nachts wel worden afgesloten met een deur.
 • Producten die in de koelcel worden bewaard
  Wanneer er grote producten in de koelcel staan (bijvoorbeeld pallets), dan is een kleine koelceldeur geen handige oplossing. Vooral voor de groothandels en voor koelcellen in de industrie is het daarom aan te raden om een koelcel te kopen met een grote deur.
 • Ruimte om de koelcel heen.
  Een draaideur heeft meer ruimte nodig dan een schuifdeur. Als de gangen klein zijn, dan is het fijn als de deur weinig ruimte inneemt. Dit kan middels een schuifdeur.
 • Waarde van de producten in de koelcel
  Als de producten in de koelcel erg waardevol zijn, dan is het mogelijk om te kiezen voor een koelceldeur die brandwerend is. Op die manier blijven de producten langere tijd beschermd tegen brand en/of hitte.

Mogelijkheden koelceldeuren

Omdat er veel factoren een rol spelen bij de keuze voor de juiste koelceldeur, is het aanbod aan verschillende deuren ook breed. Een greep uit de verschillende deuren is als volgt: