In het vorige artikel op deze website werd al kort ingegaan op het belang van het efficiënt inrichten van restaurants. Ruimte in een restaurant is namelijk kostbaar. Tegelijk is het belangrijk om voldoende voorraad aan te houden en dat deze voorraad kwalitatief geconserveerd kan worden. Het is daarom belangrijk er ruimte wordt vrijgemaakt voor een vriescel en koelcel binnen iedere horeca organisatie. Koelcel Vink denkt graag met u mee in het spanningsveld dat hierboven wordt geschetst. Eerder hebben we al aandacht besteed aan een koelcel op maat. Onderstaand wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van vriescellen op maat.

Vriescellen op maat: groot of klein

Het aanbod van vriescellen op maat bij Koelcel Vink bestaat in de basis uit drie merken:

  • Isocab
  • Viessmann
  • Isobar

Met name het merk Viessmann biedt veel flexibiliteit in de afmetingen van een vriescel op maat. Viessmann is dan ook perfect geschikt voor maatwerk vriescellen in de horeca. Voor zowel grote als kleinere koelbehoeften is Viessmann dan ook een goede oplossing. Waar Viessmann een grote variatie aan afmetingen koelcellen biedt, is Isobar gespecialiseerd in compacte vriescellen. Een compacte vriescel is hierbij een vriescel die kleiner is dan 16 vierkante meter. Voor veel horecabedrijven (met name in de binnenstad van grotere steden) is dit meer dan voldoende voor alleen de vriescel. Mocht u meer oppervlakte nodig hebben, dan kunt u kiezen voor een Isocab vriescel op maat. Dit Belgische merk is al meer dan 40 jaar toonaangevend in de koelbranche en heeft ook veel ervaring in laboratoria. Daarmee zijn de Isocab vriescellen gemakkelijk te onderhouden en is de hygiëne makkelijk te waarborgen. Over het algemeen zijn Isocab vriescellen wat groter dan Isobar en Viessmann installaties. Twijfelt u tussen een bepaald merk? Evert Vink helpt u graag verder!

Advies op maat voor een vriescel

We kunnen ons voorstellen dat u op basis van bovenstaande informatie over de drie belangrijkste merken in ons aanbod geen beslissing kunt maken. Daarom bieden we als expert op het gebied van koelcellen en vriescellen advies op maat. Ook wanneer u tegelijkertijd uw koelcel en vriescel wilt (laten) vervangen kunnen we hier een voorstel in doen. Er zijn namelijk ook verschillende combinaties beschikbaar zodat u de beschikbare ruimte nog efficiënter kunnen benutten. Ook over de inrichting van de vriescel kunnen we adviseren. Denk bijvoorbeeld aan de rekstellingen die geplaatst kunnen worden in de vriescel. De ruimte kan dan efficiënter gebruikt worden.

Efficiënt in ruimte en energie

Bij een vriescel op maat is het niet alleen belangrijk dat de ruimte efficiënt benut wordt, maar dat er ook efficiënt wordt omgegaan met de energie. Daarom is het belangrijk dat de isolatiewaarde van de koelcelpanelen erg hoog is. Bij alle drie de bovengenoemde merken is dit het geval. Toch zit er tussen de aanbieders wel verschil. De Duitse topkwaliteit van Viessmann is bijvoorbeeld naadloos afgewerkt wat zorgt voor:

  • betere hygiëne
  • minder energieverlies

Ook over de keuze in efficiëntie qua energie kunnen we u verder helpen als u wilt overgaan tot een vriescel kopen. Omdat de wensen van een vriescel erg afhangen van de intensiteit van het gebruik, leveren wij u ook graag op dit gebied een vriescel op maat!